Nogle østjyske attraktioner har rigtig solet sig i det varme sommervejr, mens andre har døjet med de høje temperaturer. Men generelt har året været godt for de store forlystelsesparker, hvoraf flere nærmer sig rekorder.

Djurs Sommerland, som lukkede ned den 21. oktober, har i løbet af sæsonens 105 åbningsdage haft 817.000 gæster igennem tælleapparaterne. Dermed resulterede 2018 i nok en besøgsrekord. Ikke mindst Magisk Halloween i efterårsferien bidrog til rekorden med 95.000 gæster - i sig selv en rekord.

Også Tivoli Friheden i Aarhus melder om en rigtig god sæson.

Selv om sommeren har givet minder om livet på en afrikanske savanne har den dog ikke været nogen fordel for Ree Dyrepark, beklager direktør Jesper Stagegaard.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne