Jesper Dams Hansen blev i år kåret som Årets kok. Han er af den overbevisning, at jo bedre en råvare er, jo mindre behøver man at gøre ved den for, at den smager godt.

”Man skal ikke gøre det sværere, end det er”, siger han.

Jesper Dams Hansen gik målrettet efter restaurant Babette da han skulle i lære, men køkkenchef Vivi Schou havde ikke plads. Så han tog et år hos kokkeparret Lisbeth og Bo Jacobsen, som dengang drev Paustian i København. Og så blev der plads i Vordingborg. Jesper Dams Hansen blev udlært og arbejdede så på D'angleterre, Kong Hans og Restaurant Musling i København. Men de seneste to år har han været tilbage i køkkenet hos Vivi Schou.

”Til at starte med da jeg gik i lære, vidste jeg, at jeg ville ind det bedste sted. Jeg ville være super seriøs, og jeg havde hørt at Babette var det bedste sted. Hårdt - men det bedste”, siger Jesper Dams Hansen, som tror, det kom ham til gode, at han ikke var purung, da han begyndte.

Læs hele historien her.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Verdens første World Cup for tjenere afholdes på Foodexpo

Der bliver trancheret, flamberet og åbnet champagneflasker med sabel, når Foodexpo 22.-24. marts byder indenfor til Nordens største fødevaremesse i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende glæde sig til at overvære den allerførste udgave af World Cup for tjenere, der afholdes af Dansk Gastronomisk Union.

Danmark vil være vært for EuroSkills i 2024

Står det til regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark, skal de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne