Jesper Dams Hansen blev i år kåret som Årets kok. Han er af den overbevisning, at jo bedre en råvare er, jo mindre behøver man at gøre ved den for, at den smager godt.

”Man skal ikke gøre det sværere, end det er”, siger han.

Jesper Dams Hansen gik målrettet efter restaurant Babette da han skulle i lære, men køkkenchef Vivi Schou havde ikke plads. Så han tog et år hos kokkeparret Lisbeth og Bo Jacobsen, som dengang drev Paustian i København. Og så blev der plads i Vordingborg. Jesper Dams Hansen blev udlært og arbejdede så på D'angleterre, Kong Hans og Restaurant Musling i København. Men de seneste to år har han været tilbage i køkkenet hos Vivi Schou.

”Til at starte med da jeg gik i lære, vidste jeg, at jeg ville ind det bedste sted. Jeg ville være super seriøs, og jeg havde hørt at Babette var det bedste sted. Hårdt - men det bedste”, siger Jesper Dams Hansen, som tror, det kom ham til gode, at han ikke var purung, da han begyndte.

Læs hele historien her.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne