Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf er det danske hold ved Bocuse d'Or Europe i Torino. Fredag havde de arbejdet minutiøst i timevis for at teste menuen. Hvert hold har fem timer og 35 minutter til at aflevere 14 kuverter på et stort fad foran dommerne i sporthallen, mens et halvt hundrede kamerahold filmer i en lydkulisse fra det brass band, mariachi-orkester eller heppekor, som hver nation stiller med, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf træner under høj musik, fransk radio og klassisk marchmusik, og det er afgørende ifølge Svend Rasmussen, Bocuse-veteran, medlem af bestyrelsen for den danske Bocuse-komité og forfatter til bogen "Infernoet i Lyon":

”Det helt store benspænd er vitterligt lydinfernoet, det er umuligt at høre noget. En norsk bocuse-deltager trænede til skaterpunk, som var skruet et stykke op over smertegrænsen bare for at vænne sig til ordløs kommunikation. Køkkenerne er små, så den ordløse koreografi skal bare køre”, forklarer Svend Rasmussen.

De 10 bedste fra den europæiske konkurrence i Torino kommer med til finalen i Paul Bocuses fødeby næste år, og Bocuse d'Or er det uofficielle VM for kokke.

”Vi har haft et par ekstra benspænd: Råvarer er meldt ud sent, og køkkenet bliver mere åbent med tribune på to sider. Vi øver i et køkken, som vi ikke kommer til at se dernede og må ændre arbejdsgange, møgærgerligt”, siger Nicolai Schacke, kommunikationsansvarlig i Bocuse d'Or Danmark.

Har du fået læst?

Tilmelding: Jagten er sat ind på Årets Kok 2019!

Rasmus Kofoed har vundet titlen. Det samme har Michelin-restauratøren Mette Hvarre Gassner. Nu er jagten sat ind på det næste gastronomiske stjerneskud, der skal løfte trofæet og skrive sit navn i historiebøgerne. Tilmeldingen til Årets Kok 2019 er nemlig åben nu!

Kender du Årets Tjener 2019?

I marts kunne konfettien dale over Nicolai Martens i Messecenter Herning, da han blev kåret til Årets Tjener 2018. Nu sætter HORESTA og 3F jagten ind på Nicolais efterfølger, da der netop er blevet åbnet for tilmelding til Årets Tjener 2019!

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne