På mandag er Airbnb tvunget til at slette størstedelen af deres japanske udlejere fra portalen. Det sker efter, at landets regering har gennemtvunget en ny lov, der kræver, at private udlejere skal registrere sig under samme krav og tilladelser som hoteller og sætter et loft på den private udlejning ved 180 dage om året. Det skriver Asia.Nikkei.com.

Men eftersom blot 13.800 udlejere lever op til kravene, har Airbnb været nødsaget til at informere 80 pct. af deres udlejere, at de bliver udelukket fra udlejningssiden.

Airbnb har været til stede i Japan siden 2013, og det er gået stærkt opbygningen og antallet af privateudlejere. En forretning, der nu smuldrer og skal gentænkes, skriver det japanske finansmedie Nikkei Asia. Mediet spår, at overnatningsvirksomheder nu vil forsøge at lukke hullet efter de 40.000 private udlejere, der forsvinder.

Læs mere her.

Har du fået læst?

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

Trend: Bo på kapselhotel i 9 timer

Kapselhotellet Ninehour tilbyder deres gæster ni timers indkvartering i et minimalt, sci-fi futuristisk miljø. Hotellets koncept, som navnet referer til er, at gæsterne skal bruge så lidt tid som muligt under deres tag og derfor også kun bruge én time på at gøre sig klar til at gå i seng, syv timer på at sove og en time til at gøre sig klar om morgenen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne