På mandag er Airbnb tvunget til at slette størstedelen af deres japanske udlejere fra portalen. Det sker efter, at landets regering har gennemtvunget en ny lov, der kræver, at private udlejere skal registrere sig under samme krav og tilladelser som hoteller og sætter et loft på den private udlejning ved 180 dage om året. Det skriver Asia.Nikkei.com.

Men eftersom blot 13.800 udlejere lever op til kravene, har Airbnb været nødsaget til at informere 80 pct. af deres udlejere, at de bliver udelukket fra udlejningssiden.

Airbnb har været til stede i Japan siden 2013, og det er gået stærkt opbygningen og antallet af privateudlejere. En forretning, der nu smuldrer og skal gentænkes, skriver det japanske finansmedie Nikkei Asia. Mediet spår, at overnatningsvirksomheder nu vil forsøge at lukke hullet efter de 40.000 private udlejere, der forsvinder.

Læs mere her.

Har du fået læst?

Ny rapport: Airbnb boomer

Ifølge mediet Skift.com omsatte Airbnb for 33 mia. dollar på booking af private hjem i 2018, og tallet forventes at vokse til 44 mia. dollar i 2019. I 2014 omsatte virksomheden for blot 3,9 mia. dollar.

Rekordmange danskere tog på hotel - i Danmark

Der har været redt op til et velvoksent antal hotelgæster i den første halvdel af 2019 til og med juni måned, skriver Politiken. Faktisk har rekordmange danskere og udenlandske gæster lagt kroner i kassen, viser overnatningstal fra Danmarks Statistik.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne