På mandag er Airbnb tvunget til at slette størstedelen af deres japanske udlejere fra portalen. Det sker efter, at landets regering har gennemtvunget en ny lov, der kræver, at private udlejere skal registrere sig under samme krav og tilladelser som hoteller og sætter et loft på den private udlejning ved 180 dage om året. Det skriver Asia.Nikkei.com.

Men eftersom blot 13.800 udlejere lever op til kravene, har Airbnb været nødsaget til at informere 80 pct. af deres udlejere, at de bliver udelukket fra udlejningssiden.

Airbnb har været til stede i Japan siden 2013, og det er gået stærkt opbygningen og antallet af privateudlejere. En forretning, der nu smuldrer og skal gentænkes, skriver det japanske finansmedie Nikkei Asia. Mediet spår, at overnatningsvirksomheder nu vil forsøge at lukke hullet efter de 40.000 private udlejere, der forsvinder.

Læs mere her.

Har du fået læst?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA kritiserer ny Airbnb-lov

”Ny Airbnb-lovgivning er fyldt med huller og knaster,” lyder sammenfatningen i pressemeddelelse fra HORESTA. Den kommer efter Erhvervsstyrelsen har offentliggjort rapport, der vurderer på dele af den nye danske Airbnb-lovgivning, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne