Hver fjerde københavner er til tider træt af de stadig flere turister. Men langt de fleste - otte ud af ti - bakker fortsat op om væksten i turismen i hovedstaden, og syv ud af ti oplever ikke nævneværdige problemer med de mange kinesere, amerikanere, tyskere og svenskere i gaderne.

Det er nogle af de foreløbige resultater af en undersøgelse, som turistorganisationen Wonderful Copenhagen offentliggør efter sommer.

”Vi kan konkludere, at for de fleste af de adspurgte er det er i orden at fortsætte markedsføringen af byen internationalt”, lyder fortolkningen fra Signe Jungersted, der er udviklingsdirektør i Wonderful Copenhagen.

Undersøgelsen viser, at et mindretal på seks procent decideret finder tilstrømningen problematisk. Og hver fjerde københavner oplever ”udfordringer” med de mange turister i udvalgte perioder af året.

Læs hele historien her.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne