Hver fjerde københavner er til tider træt af de stadig flere turister. Men langt de fleste - otte ud af ti - bakker fortsat op om væksten i turismen i hovedstaden, og syv ud af ti oplever ikke nævneværdige problemer med de mange kinesere, amerikanere, tyskere og svenskere i gaderne.

Det er nogle af de foreløbige resultater af en undersøgelse, som turistorganisationen Wonderful Copenhagen offentliggør efter sommer.

”Vi kan konkludere, at for de fleste af de adspurgte er det er i orden at fortsætte markedsføringen af byen internationalt”, lyder fortolkningen fra Signe Jungersted, der er udviklingsdirektør i Wonderful Copenhagen.

Undersøgelsen viser, at et mindretal på seks procent decideret finder tilstrømningen problematisk. Og hver fjerde københavner oplever ”udfordringer” med de mange turister i udvalgte perioder af året.

Læs hele historien her.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne