Lad være at gøre turister til fjendebilleder. De giver masser af arbejdspladser og udvikling til byen. Sådan lyder budskabet fra Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i et debatindlæg i dagens udgave af Politiken.

Hun mener ikke, at København er i nærheden af at være overrendt i samme grad som andre storbyer som Barcelona, Venedig, Paris og Amsterdam.

”Det er rigtigt, at hele verden er ved at få øjnene op for den skønne by, vi i fællesskab har skabt. Det skal vi være glade for, for hver eneste gang, der kommer en rullekuffert skramlende, når der lyder et knips med et kamera, og når hjulet fra en udlejningscykel rammer asfalten, så er det også lyden af vækst og arbejdspladser til byen. Med en turismeomsætning på 41 mia. kroner i 2016 er turisterne er med til at skabe rammerne for, at vi kan udvikle os som by”, skriver borgmesteren blandt andet.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne