Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Det er altid trist at miste en dygtig medarbejder, men det er endnu mere trist, når man ved, at erstatningen sandsynligvis skal findes på et marked, hvor manglen på arbejdskraft er blandt landets højeste.

En analyse fra HORESTA med svar fra 213 medlemmer viser, at mange virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen oplever, at rekrutteringen af medarbejdere er blevet vanskeligere det seneste år.

"Desværre forventer vi, at det her bliver et større og større problem. De seneste tre år har vi kunne se, at det bliver stadig sværere at skaffe arbejdskraft," siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Danmarks største vækstskaber målt i procent er hotel- og restaurationsbranchen, hvor der de senere år er skabt flere end 27.000 nye arbejdspladser, men det kan muligvis snart se væsentligt anderledes ud, mener Katia K. Østergaard.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind