Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

En ny analyse med data indsamlet i løbet af efteråret slår nu fast, at 23 procent af virksomhedernes rekrutteringsforsøg var forgæves. Det svarer til 66.700 forgæves rekrutteringer på landsplan.

I halvdelen af de forgæves forsøg endte virksomheden med slet ikke at ansætte nogen og resten blev besat med en anden profil, end virksomheden oprindeligt ønskede, fx med medarbejdere med færre kvalifikationer eller mindre erfaring end ønsket.

Ser man overordnet på brancher er landbruget, byggeriet, transport samt hotel-og restaurationsbranchen blandt de, der har sværest ved at finde folk.

Antallet af forgæves rekrutteringer er det højeste siden efteråret 2008.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Jeg er glad for, at vi nu meget præcist kan se, hvordan rekrutteringssituationen ser ud for virksomhederne. Og det bekræfter desværre dét, vi har sagt mange gange tidligere, nemlig at det er vanskeligt for virksomhederne at få de rigtige hænder til en lang række jobtyper. Når det i flere brancher er over halvdelen af de virksomheder, der oplever rekrutteringsudfordringer, som også har produktionsbegrænsninger som følge heraf – og fx må sige nej til ordrer – så har det jo stor betydning for vores vækst og velfærd.”

Læs hele historien her.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Webinar: Genvejen til international arbejdskraft

Mange virksomheder har udfordringer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere, men er du åben overfor at ansætte medarbejdere fra udlandet er der gratis hjælp at hente. Det kan du høre mere om på et webinar den 25. marts.

Log ind