Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Madspildsagendaen er lokal, som den er global, og i en ny analyse fra Boston Consulting Group konkluderes det, at der årligt ryger 1,6 milliarder ton mad ud til en samlet værdi af 1.200 mia. dollars.

Fem konkrete indsatsområder kan ifølge BCG halvere mængden af madspild inden 2030 og spare samfundet for 700 mia. dollars i tabt værdi. De fem indsatsområder kan samtidig skabe en milliardforretning for store danske virksomheder som Danfoss, DSV, Arla, Coop og Maersk, hedder det videre.

Rapporten, der er blevet til i samarbejde med State of Green og Food Nation, anslår for eksempel, at digital optimering af værdikæderne vil reducere fødevaretabet og madspild med omkring 120 millioner ton – det svarer til et forretningspotentiale på 150 mia. dollars (ca. 900 mia. kr.). Konsekvent indførelse af kølesystemer i opbevaring og transport vil kunne reducere tabet med yderligere 270 millioner ton – eller 180 mia. dollars.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Log ind