Årets Vildtret er en klassisk kokkedyst, der flytter rundt i landet, alt efter hvor vildtet og de gode lokale råvarer findes. I 2016 var det Lollands fede jorder og rige vildtbestand, der gjorde Årets Vildtret til en stor og velbesøgt begivenhed, både lokalt og nationalt. Vinderen blev Jesper Dams Hansen, Restaurant Babette. I 2017 lagde Samsø jorde til, hvor deltagerne fik fornøjelsen af at arbejde med vildt fra de samske jagtmarker og råvarer fra ’Danmarks Køkkenhave’, som Samsø rettelig kaldes.

For at deltage i Årets Vildret 2018 skal man indsende opskrift på en ret med vildtkød og 3 garniturer. Opskriften er ikke den deltageren stiller op med i finalen, ikke desto mindre er det vigtigt, at dommerpanelet ved udvælgelsen tydeligt kan se, hvordan deltageren arbejder som kok, når han eller hende tilbereder vildt.

De kokke som bliver udtaget til finalen vil senest den 17. oktober få tilsendt en råvareliste og en oversigt over hvad konkurrencekøkkenerne indeholder.

Deltagerne får dog ikke ad vide, hvilket vildt der vil være på dagen, da dette afhænger af hvad der nedlægges op til konkurrencen. På dagen trækker finalisterne lod om køkken og dermed hvem, der vælger først fra vildtparaden. Der tilberedes én hovedret, som gerne må bestå af flere serveringer.

Læs mere her.

Har du fået læst?

Magnus træner til VM for kokkeelever

Mens de fleste har brugt sommeren på at holde fri og slappe af, så har Magnus Rosendahl den seneste måned trænet intenst i at lave mad, skriver TV2 Øst.

Årets kok 2019 vandt også Den gyldne Jomfruhummerklo

Der var ingen slinger i valsen for 22-årige Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næstved, da han med fynd og klem fra scenen proklamerede sine forkærlighed for sovs og kartofler og mormormad og med et enigt dommerpanel bag sig senere blev kåret som vinder af den 16. udgave af Jomfruhummerfestivalen 2019.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne