Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Siden Musikkens Hus åbnede i 2014 har kulturinstitutionen selv drevet restauranten Musikkens Spisehus. Det er i forhold til konkurrencelovgivningen ikke tilladt, fordi Musikkens Hus er en offentligt støttet institution. Derfor blev jagten sat ind på en forpagter.

Ved en udbudsrunde har blot ni personer bedt om at få udbudsmaterialet udleveret, men ingen af dem har valgt at byde.

I HORESTA erkender man, at det er en vanskelig opgave at drive restaurant i en kulturinstitution, fordi husets hovedformål er at tilbyde nordjyske borgere kulturelle oplevelser fremfor at drive forretning. Men HORESTA peger på, at det kan lade sig gøre andre steder i landet.

”Jeg synes, at man bør skele til kontrakterne i andre danske kulturhuse og så rette det nuværende udbudsmateriale ind efter det. Man forsøger at binde en ny forpagter på hænder og fødder. Der er simpelthen for lidt spillerum for en ny restauratør i det udbud, siger Lars Mouritzen, som er formand for HORESTA i Nordjylland.

Stor hoteludvidelse skaber bekymring hos naboer

Et flertal af politikerne i Aalborg Kommune har sagt god for en hoteludvidelse, der kan give byen sit første femstjernede hotel. Men planerne er upopulære blandt beboere i området.

Log ind