Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Stadigt flere, der gæster Danmark, bruger Airbnb. Det skriver tjenesten i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen har 443.000 gæster brugt Airbnb i Danmark i sommeren, der tæller periode fra 1. juni til 31. august. Det er en stigning fra 408.000 i samme periode sidste år.

”Ud over de fem største byer i Danmark - København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg - er det blandt andet Rønne og Frederikshavn, der topper listen over populære destinationer for Airbnb-gæster i Danmark denne sommer”, skriver Airbnb i meddelelsen.

Ifølge Financial Times tager Airbnb 9-15 procent til sig selv, når der bliver lejet ud gennem dets hjemmeside. Det giver en omsætning for Airbnb over sommeren på 27-45 millioner kroner.

Kendt hotelprofil i spidsen for lille badehotel

Martin Kraunsøe, der har haft direktørstillinger på flere hoteller, har forpagtet nordsjællandsk badehotel. ”Jeg har forpagtet hotellet til en start, så må vi se om jeg køber bygningen,” siger han.

Et års venteliste: Trætopshotel udvider kapaciteten

I 2019 kunne de første gæster indfinde sig i trætoppene hos Løvtags trætopshotel i en skov ved Mariager Fjord. I dag er mere end 2.000 på venteliste til at købe en overnatning, og derfor er der nu en udvidelse i gang, og man har ambitioner andre steder i landet.

Log ind