Det er blevet sværere at skaffe østarbejdere til Danmark, og nu lyder der en advarsel om, at danskernes velfærd er på spil.

“Hvor vi tidligere har haft stor succes med at tiltrække østeuropæere til at bidrage på danske virksomheder, så bliver det i øjeblikket markant sværere, og andelen er efterhånden meget lav. Så hvor vi har haft en stor arbejdskraftreserve at trække på, så er den ved at tørre ud,” siger DA’s administrerende direktør, Jacob Holbraad.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) tager regeringen situationen meget alvorligt:

“Der er rift om arbejdskraft i landene omkring os. Ser man længere frem, bliver det bare endnu værre. Det er forventningen, at antallet af mennesker i den arbejdsduelige alder vil falde med over ti millioner i EU frem mod 2030,” konstaterer Troels Lund Poulsen.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne