Det er blevet sværere at skaffe østarbejdere til Danmark, og nu lyder der en advarsel om, at danskernes velfærd er på spil.

“Hvor vi tidligere har haft stor succes med at tiltrække østeuropæere til at bidrage på danske virksomheder, så bliver det i øjeblikket markant sværere, og andelen er efterhånden meget lav. Så hvor vi har haft en stor arbejdskraftreserve at trække på, så er den ved at tørre ud,” siger DA’s administrerende direktør, Jacob Holbraad.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) tager regeringen situationen meget alvorligt:

“Der er rift om arbejdskraft i landene omkring os. Ser man længere frem, bliver det bare endnu værre. Det er forventningen, at antallet af mennesker i den arbejdsduelige alder vil falde med over ti millioner i EU frem mod 2030,” konstaterer Troels Lund Poulsen.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne