I halvandet år har flygtninge og asylansøgere på Bornholm taget del i et noget utraditionelt integrationsprojekt. Således har de på Hotel GSH i Rønne fået ansvaret for deres egen 600 kvadratmeter store køkkenhave, ligesom de har modtaget praktisk undervisning for selv at kunne vedligeholde den. Derforuden indeholder projektet en formidlingsindsats i form af en bog, som både skal bruges som inspiration og som julegave til alle flygtninge og asylansøgere på Bornholm.

Projektets overordnede formål er at lære flygtninge og asylansøgere på Bornholm om Danmark, de fire årstider og dansk madkultur ved at lade dem passe deres egen køkkenhave, høste grøntsagerne til eget brug samt anvende grøntsagerne i forbindelse med madlavning.

Alt sammen via praktisk undervisning og supervision fra gartner Tina Henriksen og køkkenchef Kasper Beyer fra Hotel GSH. En simpel ide der ifølge initiativtager Trine Richter, direktør i Hotel GSH, har ført til fantastiske reaktioner og masser af berigende timer for deltagerne. 

”Det har været meget livsbekræftende at arbejde med de deltagende flygtninge og asylansøgere. De fleste har været enormt videbegærlige og entusiastiske og også meget taknemmelige over at få muligheden for at lære noget nyt, som de kan tage med sig. Jeg er ikke i tvivl om, at det virkelig har været en god adspredelse fra hverdagen, og jeg har flere gange i forløbet tænkt over, hvor relativt let det er at gøre en stor forskel for andre,” siger Trine Richter, der sammen med Dansk Røde Kors står bag projektet. 

Det bornholmske integrationsprojekt fortsætter i 2018 og har indtil videre ingen udløbsdato.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne