Med Trepartsaftalen om langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelse fra 12. september 2023 er det besluttet, at der skal oprettes en national alliance om løft af basale færdigheder. Alliancen består af regeringen, arbejdsmarkedets parter og relevante arbejdsgivere.

Alliancen har to hovedformål, idet den skal bidrage til, at flere voksne får løftet deres basale færdigheder inden for dansk, matematik, engelsk og it, og at flere arbejdsgivere arbejder systematisk med løft af basale færdigheder blandt deres medarbejdere.

Som medlem af alliancen får I:

  • Adgang til et netværk af arbejdspladser, hvor I kan drage nytte af andres erfaringer med fx screening, opkvalificering og anvendelse af hjælpemidler.
  • Mulighed for at forme alliancen og sparre med andre arbejdspladser, der alle arbejder med løft af basale færdigheder.
  • Synliggjort de gode ting, jeres arbejdsplads allerede gør for løft af basale færdigheder.
  • Gratis rådgivning om blandt andet uddannelsesmuligheder og offentlig støtte, der passer til både medarbejdere og arbejdspladsen.

Hvis du er nysgerrig og vil høre mere om alliancen for løft af basale færdigheder kontakt rådgivningen i eVejledning på 3392 5050. Her sidder professionelle vejledere klar til at guide jer.

voksenuddannelse.dk kan I se, hvordan jeres arbejdsplads bliver en del af alliancen.

I er også velkomne til at kontakte undertegnede.

Helena Kajinic
Chefkonsulent
Helena Kajinic

Kursus: Støtte til efter– og videreuddannelse

Kl. 09.30 - 12.00.

HORESTA inviterer til kursus i de økonomiske støtte muligheder, som eksisterer både offentligt og i overenskomsten mellem 3F/HORESTA i forhold til efter- og videreuddannelse.

Log ind