Som det fremgår af flere medier i dag, opfordrer HORESTA til at bruge det kommende vaccinepas aktivt til hurtigere at få åbnet op for turisme- og oplevelseserhvervet.

Sundheds- og Ældreministeriet meddelt, at de arbejder på et vaccinepas, der skal være klar i begyndelsen af i år.

”Det er helt naturligt, at vaccineprogrammet bruges aktivt til at få genåbnet samfundet og få nedtrappet antallet af restriktioner så hurtigt som muligt i stedet for at vente, til alle er vaccineret. Man kunne jo eksempelvis starte med at give virksomheder, som i dag allerede sælger take away mulighed for at åbne døren for gæster med et vaccinationspas. En vigtig forudsætning er, at det kan ske på en økonomisk bæredygtig måde for erhvervet,” siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

HORESTA arbejder generelt for, at vaccinationer, antistof-tests og hurtigtests skal bruges aktivt til at komme fri af restriktioner.

”Det er vigtigt for os, at vi får kigget på, hvordan vi kan genåbne, og hvordan vi bruger både vaccinerne i kombination med antistoftest og lyntest. Det kan både have en værdi her og nu, men i særdeleshed for de virksomheder, som lever af større events, kongresser og lignende, hvor der er en lang planlægningshorisont,” siger Kirsten Munch.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne