Mange medarbejdere i hotel-, restaurant- og turisterhvervet har allerede fået en fyreseddel, og flere opsigelser er på vej. Det viser en ny medlemsanalyse fra HORESTA.

Analysen fortæller, at ca. 7.000 medarbejdere mistede jobbet i august, da hver tredje virksomhed så sig nødsaget til at afskedige. Således beskæftiger erhvervet nu 25.000-30.000 færre medarbejdere end på samme tidspunkt sidste år, hvilket svarer til et fald i medarbejderstaben på 21 pct.

”Lønkompensationen udløb i slutningen af august, og virksomhederne har ikke vidst, hvad der ville komme i stedet. Derfor har den eneste udvej været at afskedige store dele af medarbejderstaben. Beslutningstagerne i erhvervet er nødt til at foretage strategiske beslutninger, der rækker langt ud i fremtiden, og virksomhederne har ikke kunnet vente på den politiske trepartsaftale, som først kom på månedens sidste dag,” siger cheføkonom i HORESTA, Jonas Kjær.

Han mener, at de manglende udmeldinger om udfasning af restriktionerne har medført, at virksomhederne har måttet operere med bind for øjnene.

I HORESTAs undersøgelse gør virksomhederne det også klart, at de bestemt ikke er ude af krisen. De er midt i den. 35 pct. af virksomhederne forventer således, at der kommer flere afskedigelser i perioden fra september til december.

”Virksomhederne har levet op til deres del af aftalen, fra da lønkompensationen blev indført. De har holdt så mange som overhovedet muligt på lønningslisten, og det har været omkostningsfuldt at betale en væsentlig del af medarbejdernes løn i så lang en periode, hvor mange virksomheder har stået uden indtægter. Nu er virksomhederne nødsaget til at tage medarbejderne tilbage, men efterspørgslen er desværre ikke stor nok til at beskæftige dem alle grundet restriktioner og grænselukninger. Således vil resultatet blive endnu flere fyringer i erhvervet,” fortæller Jonas Kjær.

Læs alle HORESTAs corona-analyser her.

For yderligere information kontakt:

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne