Hjælpepakken fra weekenden er for de få, og den er for bureaukratisk. Sådan lød det fra HORESTAs politiske chefkonsulent, Kristian Nørgaard, i P1 Debat torsdag middag om weekendens aftale. I debatten deltog også erhvervsordførerne Mona Juul (K), Orla Hav (S) og Lars Boje Mathiesen (NB).

Kristian Nørgaard efterlyser, at der politisk sættes fokus på de mange virksomheder, som ikke kan få tilstrækkelig hjælp, men som er hårdt ramt af de nye restriktioner og anbefalinger. Det gælder både vandrehjem, konferencevirksomheder, hoteller, kantineleverandører, restauranter, barer  og de mange andre, der også rammes af de nye restriktioner og anbefalinger.

”Søndagens hjælpepakke er et skridt på vejen, men den er mangelfuld. Den dækker for lidt og for få. Man kompenserer virksomheder, der rammes af kl. 22-reglen, men i virkeligheden har vi et helt erhverv, der er ramt af aflysninger efter nedlukningen. Fredagens pressemøde betyder ikke kun tvangslukning efter kl. 22, men også en stor adfærdsmæssig ændring, hvor gæsterne aflyser både nu og fremtidige arrangementer og reservationer hos vores medlemmer. Derfor er der brug for, at vi får den hjælp, som vi også så i foråret,” mener Kristian Nørgaard.

Han fortæller om medlemsvirksomheder, der har mistet millioner af kroner i bookinger siden pressemødet, og der er ingen økonomisk hjælp at hente.

”Med så strenge restriktioner mener vi kun, at det er kun fair, at man fra politisk side kompenserer. Fyringer er uundgåelige, men med den rette hjælp kan det stærkt begrænses så længe, at det mange steder ikke er muligt at drive en økonomisk bæredygtig virksomhed med de restriktioner, der er lige nu,” siger Kristian Nørgaard.

Hør hele debatten her.

Log ind