”Lav en hovedret med torsk, østers og te”. Sådan lød udfordringen til de 17 kokke, der i weekenden dystede om at klare cuttet og komme med til finalen i Årets Kok 2020.

Og derfra kom der ellers gang i køkkenerne. Foruden en torskeryg med skind og ben, 15 limfjordsøsters og 150 gr. Oolong te fik hver finalist adgang til et ’råvarekammer’ med alt fra kål til krydderurter og frugt samt mejeriprodukter og kolonivarer.

Semifinalisterne i tjenerkonkurrencen lod ikke kokkene være de eneste, der fik sved på panden. For i modsætning til kokkenes ti finalepladser var der blot fem at kæmpe om for de talentfulde tjenere.

De blev blandt andet testet i tranchering, ”menu & vin”, mixologi og meget meget.

Efter søndagens strabadser endte de to finalefelter med at se således ud:

Kokkefinalister:

Bjarke Jeppesen - Hotel Hesselet
Andreas Schou Hougaard - Scandic The Mayor
Michael Nørtoft - Restaurant Ti Trin Ned
Tore Peter Weile - Sukaiba
Jakob Lyngsø - Bistro Boheme
Tommy Jespersen - Falsled Kro
Magnus Carlsen - Restaurant Alchemist
Marc Foged Stockmarr - God Smag
Nicklas Skov - Dragsholm Slot
Jens Vincent - Restaurant Tree Top

Tjenerfinalister:

Kristine Slott Olsen - Restaurant Formel B

Mathias Breinholt - Hotel og Restaurant Fru Larsen

Dennis Blok - Sortebro Kro

Kim Thygesen

Emma Hjort - Dragsholm Slot

Verdens første World Cup for tjenere afholdes på Foodexpo

Der bliver trancheret, flamberet og åbnet champagneflasker med sabel, når Foodexpo 22.-24. marts byder indenfor til Nordens største fødevaremesse i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende glæde sig til at overvære den allerførste udgave af World Cup for tjenere, der afholdes af Dansk Gastronomisk Union.

Danmark vil være vært for EuroSkills i 2024

Står det til regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland, og SkillsDenmark, skal de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i 2024 afholdes på dansk jord i MCH Messecenter Herning.

Her er vinderne af DM i Skills

Torsdag og fredag var der indledende runder, og lørdag blev landets dygtigste elever kåret ved DM i Skills. HORESTA og 3F arrangerede sammen konkurrencerne for receptionist-, kokke-, tjener- og smørrebrød- & caterelever.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne