Restaurant, diskotek, pizzeria, café eller kaffebar m.m. Mulighederne er mange, når danskerne opsøger restauranterhvervet for at få stillet sulten eller slukket tørsten.

HORESTA har analyseret danskernes udespisevaner, og tallene viser, at caféer er den mest populære kategori. I 2017 rundede danskerne 60 mio. cafébesøg.

”Caféerne er blevet mere udbredte herhjemme, og analysen viser, at væksten i antallet af besøg også er opadgående. Caféer kan imødekomme forskellige behov fra gæsterne i alle deres vågne timer, og vi ser mange virksomheder i kategorien med stærke koncepter til både morgenmad/brunch, frokost, kaffe, aftensmad og sågar de nattelivsgæster, der ønsker hyggelige og festlige rammer,” fortæller Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Selvom omsætningen og besøgstallet i restaurantbranchen generelt er i vækst, så er det ikke alle kategorier, der får del i fremgangen. To kategorier oplever fald i HORESTAs analyse, fortæller cheføkonomen.

”Både værtshuse og diskoteker oplever et fald i antallet af besøg. Det skyldes blandt andet, at der er kommet flere virksomhedstyper, der kæmper om de samme kunder. Foruden aftenåbne caféer er der for eksempel også vækst i antallet af besøg fra danskerne på vin- og cocktailbarer”, siger Jonas Kjær.

Læs mere om danskernes udespisevaner i analysen, som du kan købe her.

Har du fået læst?

Ny teknologi viser madretter i 3D

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om firmaet Kabaq, der tilbyder 3D-gengivelser af madretter, så restaurantgæsterne har bedre mulighed for at studere på forhånd, hvad de bestiller.

Trend: Bo på kapselhotel i 9 timer

Kapselhotellet Ninehour tilbyder deres gæster ni timers indkvartering i et minimalt, sci-fi futuristisk miljø. Hotellets koncept, som navnet referer til er, at gæsterne skal bruge så lidt tid som muligt under deres tag og derfor også kun bruge én time på at gøre sig klar til at gå i seng, syv timer på at sove og en time til at gøre sig klar om morgenen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne