Mange medarbejdere på overenskomstdækkede virksomheder i hotel- og restauranterhvervet har direkte adgang til hurtig behandling eller til at få hjælp i forbindelse med fysiske og psykiske sygdomme.

Medarbejdere omfattet af bl.a. hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration er omfattet af sundhedsordningen. Dog forudsat, at I indbetaler pension for medarbejderen.

Det kræver ingen lægehenvisning at benytte sundhedsordningen, og hverken medarbejderen eller I skal have yderligere penge op af lommen, til f.eks. sundhedsbehandlinger.

Sundhedsordningen administreres af PensionDanmark.

Medarbejderen kan f.eks. få:

  • Behandlinger hos fysioterapeut, kiropraktor eller massør
  • Misbrugsrådgivning
  • Psykologhjælp
  • Hjælp til ”En hurtig diagnose”. Dette forudsætter, at medarbejderen er blevet henvist til en speciallæge fra deres egen læge
  • Rådgivning fra et sundhedsteam (sygeplejersker og socialrådgivere), fx hvis medarbejderen har været syg i længere tid eller har risiko for lang tids fravær fra arbejdspladsen

I kan læse mere om de forskellige behandlingsmuligheder og kontaktinfo her.

Tidsbestilling kan ske telefonisk eller via PensionDanmarks app ”Din pension”.

Som virksomhed er der også mulighed for, at I kan ringe og få hjælp til f.eks. håndtering af misbrugsproblemer, hyppigt sygefravær eller andre helbredsudfordringer.

Yderligere omfatter sundhedsordningen mulighed for, at I kan få PensionDanmarks rådgivningsbus ud. Her kan medarbejderne få rådgivning om deres pension samt sundhedsordningen og få en snak om sundhed. Rådgivningsbussen kan bookes ved at ringe til PensionDanmark tlf.nr. 3547 0098 eller ved at sende en mail til [email protected].

I kan læse mere om sundhedsordningen på https://pension.dk/virksomhed/sundhed eller kontakte PensionDanmark.

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål, kan HORESTA-medlemmer kontakte HORESTA for nærmere rådgivning ved at ringe til HORESTAs juridiske callcenter på 35 24 80 40.

 

KarinaLafrenz.jpg
Juridisk chef
Karina Lafrenz

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

Log ind