Som tidligere vinder af Årets Kok og tilmed tidligere vinder af et europamesterskab for tjenere finder man ikke en mere kvalificeret konferencier til Årets Kok og Årets Tjener 2019 end Michelin-restauratøren Søren Ørbek Ledet. Han får således til opgave at styre gæsterne på Formland-messen sikkert gennem finalerne den 2. februar i Messecenter Herning.

Til dagligt er Søren medejer og general manager på Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium, og han mener, at sejren i Årets Kok-konkurrencen var med til at give startskuddet til hans karriere. Han håber, at årets konkurrence kan være med til at gøre det samme for nogle af de talenter, der har fundet vej til årets finaler.

Foruden sin sejr har Søren også tidligere engageret sig i konkurrencerne gennem sin deltagelse i dommerpanelet ved Årets Tjener. Han opfordrer alle branchens talenter til at tage konkurrencedisciplinen til sig, da det er med til at forfine de professionelles faglighed - også selvom man ikke vinder. Træningen og deltagelse er nemlig med til at løfte erhvervet og perfektionere den enkeltes håndværk, mener han.

Og selv Søren dyrker fortsat sin ekspertise. I starten af januar var han til fjerde og sidste eksamen ved Court of Master Sommeliers i London, som blot 249 har bestået siden 1969. Desværre klarede Søren ikke nåleøjet, men han er indstillet på at gøre forsøget igen i efteråret. Læs mere om historien her.

Du kan høre mere om, hvad sejren i Årets Kok har betydet for Søren Ørbek Ledet i videoen nedenfor.

Du kan få gratis adgang til Formland og konkurrencerne ved at skrive koden ’horesta70’ ved registrering.

Se deltagere og dommere til 12. udgave af Sol over Gudhjem

Deltagere og dommere til Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem er nu på plads. Sidste års vinder, svenske Gabriel Hedlund, skal i gastronomisk infight med kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Grønbechs Hotel) og Jonathan K. Berntsen (Clou) til Sol over Gudhjem den 20. juni 2020 på den idylliske havnefront i Gudhjem, Bornholm.

Nytårshilsen: ”2019 handlede om klimaansvar – 2020 handler om klimahandling”

2019 vil stå tydeligt i historien som et ’klimaår’, hvor der kom et globalt fokus på, hvordan vi forbruger klodens ressourcer. Der er ingen tvivl om, at vi alle har et ansvar for konstant at tænke, hvordan vi kan leve og drive virksomheder på nye og mere bæredygtige måder. Nu går vi ind i 2020, som bliver et år for klimahandling, skriver HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, i sin nytårshilsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne