I dag bor 1 ud af 20 danskere bor uden for landets grænser - bragt dertil på grund af alt fra karriere, studier eller kærlighed. Deres bankende hjerte for hjemlandet og deres ønske og vilje til at gøre en indsats for danske interesser bliver slet ikke udnyttet godt nok i dag, men det skal der nu gøres noget ved.

Statsminister Løkke Rasmussen får i dag overrakt syv anbefalinger til, hvordan vi bedre kan bringe de udlandsdanskere i spil, som gerne vil give en hjælpende Dannebrogs-hånd. Bag anbefalingerne står en task force, som er blevet nedsat af Copenhagen Capacity, Udenrigsministeriet og Danes Worldwide, og HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, har som medlem af task forcen været med til at formulere anbefalingerne:

”Der er uden tvivl en stor, uudnyttet ressource i at få aktiveret de mere end 250.000 danskere, som bor i udlandet, og som oftest føler sig næsten endnu mere danske end os danskere, der bor herhjemme. Inden for turismen ved vi, at intet virker stærkere end anbefalinger fra gode venner og familie, når man skal vælge sit rejsemål. Derfor kan det få stor betydning, hvis vi får klædt nogle af de globale danskere på til at kunne fortælle om vores fantastiske strande, spændende storbyoplevelser, vores gastronomi, design og alt det andet, vi kan byde på”, siger hun.

”Ikke mindst også når vi skal tiltrække de store kongresser og events, er det en kæmpe fordel at have ambassadører, som kan tale Danmarks interesser i de relevante fora og netværk, de måtte befinde sig i rundt omkring i verden”.

De syv anbefalinger lyder sådan:

  • Etabler en ny forening - Diaspora Denmark - med ansvar for at effektuere Danmarks diaspora-indsats
  • Etabler en digital platform til at understøtte Danmarks diaspora-indsats
  • Klæd den danske diaspora på til at formidle fortællingen om det moderne Danmark internationalt
  • Engager den danske diaspora til at øge talenttiltrækning
  • Hjælp danske virksomheder med at få adgang til diasporaens viden og netværk, som kan øge deres vækst, internationalisering og eksportpotentiale
  • Afsæt nye ressourcer til aktiviteter hos de danske repræsentationer og organisationer, der kan understøtte og styrke diaspora-indsatsen lokalt
  • Mindsk barrierer som danske medborgere i udlandet oplever i tilknytningen til Danmark

Har du fået læst?

Parken et skridt tættere på svensk Lalandia

Parken Sport & Entertainment er torsdag kommet et skridt tættere på et svensk Lalandia, efter at den svenske kommune Motala har indstillede endelige aftaler til godkendelse vedrørende køb af jord. Det skriver Parken i en meddelelse torsdag formiddag.

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne