I dag bor 1 ud af 20 danskere bor uden for landets grænser - bragt dertil på grund af alt fra karriere, studier eller kærlighed. Deres bankende hjerte for hjemlandet og deres ønske og vilje til at gøre en indsats for danske interesser bliver slet ikke udnyttet godt nok i dag, men det skal der nu gøres noget ved.

Statsminister Løkke Rasmussen får i dag overrakt syv anbefalinger til, hvordan vi bedre kan bringe de udlandsdanskere i spil, som gerne vil give en hjælpende Dannebrogs-hånd. Bag anbefalingerne står en task force, som er blevet nedsat af Copenhagen Capacity, Udenrigsministeriet og Danes Worldwide, og HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, har som medlem af task forcen været med til at formulere anbefalingerne:

”Der er uden tvivl en stor, uudnyttet ressource i at få aktiveret de mere end 250.000 danskere, som bor i udlandet, og som oftest føler sig næsten endnu mere danske end os danskere, der bor herhjemme. Inden for turismen ved vi, at intet virker stærkere end anbefalinger fra gode venner og familie, når man skal vælge sit rejsemål. Derfor kan det få stor betydning, hvis vi får klædt nogle af de globale danskere på til at kunne fortælle om vores fantastiske strande, spændende storbyoplevelser, vores gastronomi, design og alt det andet, vi kan byde på”, siger hun.

”Ikke mindst også når vi skal tiltrække de store kongresser og events, er det en kæmpe fordel at have ambassadører, som kan tale Danmarks interesser i de relevante fora og netværk, de måtte befinde sig i rundt omkring i verden”.

De syv anbefalinger lyder sådan:

 • Etabler en ny forening - Diaspora Denmark - med ansvar for at effektuere Danmarks diaspora-indsats
 • Etabler en digital platform til at understøtte Danmarks diaspora-indsats
 • Klæd den danske diaspora på til at formidle fortællingen om det moderne Danmark internationalt
 • Engager den danske diaspora til at øge talenttiltrækning
 • Hjælp danske virksomheder med at få adgang til diasporaens viden og netværk, som kan øge deres vækst, internationalisering og eksportpotentiale
 • Afsæt nye ressourcer til aktiviteter hos de danske repræsentationer og organisationer, der kan understøtte og styrke diaspora-indsatsen lokalt
 • Mindsk barrierer som danske medborgere i udlandet oplever i tilknytningen til Danmark
WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
 • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
 • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
 • De bedste key note speakers fra ind- og udland
 • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Verdens største ungdomsorganisation kalder til kongres i Aarhus

Mere end 1500 delegerede i alle aldre, som arbejder med børn og unge verden over, sætter i 2022 kursen mod Aarhus, når byen danner rammen om endnu en international begivenhed. Omdrejningspunktet er børn og unges vilkår og muligheder i det globale samfund, når YMCAs verdensrådsmøde afholdes i sommeren 2022. Det er KFUM og KFUK i Danmark, som byder velkommen, og Aarhus er netop blevet valgt som værtsby. Mødet, der afholdes hvert fjerde år, sætter ligeledes fokus på frivillighed og bæredygtighed.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne