HORESTA modtager ofte spørgsmål om, hvorvidt der i virksomhederne skal forefindes en personalehåndbog og i givet fald – hvad den skal indeholde?

Det er ikke et lovkrav, at der laves en personalehåndbog, men mange virksomheder har en personalehåndbog, hvor generelle oplysninger om virksomheden kan findes, og hvor personalepolitikker og regler er nedfældet.

En personalehåndbog kan have mange funktioner. Ofte er den ”første indtryk” overfor nye medarbejdere og kan give svar på nogle af de praktiske spørgsmål, som man som ny medarbejder har. Personalehåndbogen kan også være det sted, hvor virksomheden beskriver generelle retningslinjer og regler for samarbejde, sygdom m.m.

HORESTAs juridiske afdeling kan give råd og sparring om indholdet af personalehåndbøger, ligesom vi gerne hjælper med en gennemgang af eksisterende personalehåndbog.

I dokumentet til højre på denne side kan HORESTA-medlemmer finde emner, der kan medtages i en personalehåndbog. Ved at gennemgå listen kan du hente inspiration til emner til brug for udformning eller opdatering af jeres egen personalhåndbog.

Rådgivning om det konkrete indhold fås ved henvendelse til HORESTA call-center på 35 24 80 40.

For yderligere information kontakt:

Inspiration til personalehåndbogen

Bliv medlem af HORESTA og få adgang til endnu mere relevant indhold og flere fordele

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne