Hotelmarkedet summede i september, hvor rekordmange gæster lagde hovedet på en hotelpude. Med en vækst på 3,0 pct. sammenlignet med samme måned sidste år, er september således én af de måneder, der er gået mest frem i år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er særligt de udenlandske gæster, der driver den positive udvikling. Med 5,0 pct. flere overnatninger end i september 2017 rundede antallet af overnatninger fra udlændinge 600.000 i denne måned. Hotellerne oplevede blandt andet en fremgang på næsten 20 pct. i september fra amerikanske besøgende, som dermed blev det største udenlandske marked i måneden.

Hotelovernatningerne fra danskerne gik 1,7 pct. frem.

Hos HORESTA glæder man sig over udviklingen, hvor syv ud af årets ni første måneder nu har resulteret i fremgang i det samlede antal hotelovernatninger i Danmark.

”I september bygger hotelerhvervet videre på det stærke fundament, og som branche kan vi glæde os over vækst i september fra otte ud af de ti største nationaliteter. Og så er det imponerende, at USA overgår nærmarkederne Sverige, Norge og Tyskland, hvad angår antallet af overnatninger. Det er et stort cadeau til markedsføringsindsatsen, der laves, og så skal der lyde en ros til hotellerne, der investerer i at matche behovene fra dette købestærke publikum”, siger HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen.

Hovedstaden er drivkraften

Dykker man ned i tallene, så er det dog langt fra hele landet, som får del i den positive udvikling. For mens antallet af hotelovernatninger vokser med 6,5 pct. i København, så går Region Sjælland 2,9 pct. tilbage, Region Midtjylland falder med 2,5 pct., og Region Syddanmark har en beskeden tilbagegang på 0,2 pct. i det samlede antal overnatninger. Med en vækst på 0,9 pct., er Region Nordjylland således eneste landsdel, der går frem uden for hovedstaden.

I Region Sjælland og Region Midtjylland har man efter årets ni første måneder færre overnatninger end på samme tidspunkt i 2017. Her skal det dog bemærkes, at Midtjylland tiltrak rekordmange overnatninger i 2017 som europæisk kulturhovedstad.

”Der kan gøres endnu mere for at udvikle destinationerne uden for hovedstaden, og vi er ikke i mål med at styrke skuldersæsonen rundt om i landet. Turisme er et konkurrencepræget erhverv, og derfor er det også vigtigt, at kommunerne prioriterer markedsføringen af de mange fantastiske oplevelser for turisterne på tværs af landet, når de overtager ansvaret for markedsføringsopgaven som en del af den nye erhvervsfremmelov”, siger Jens Zimmer Christensen.

Log ind