Alt for meget plastik ender i naturen, og det vil Europa-Parlamentet nu gøre noget ved. Blandt forslagene er blandt andet forbud mod plastikbestik og –emballage i hele EU.

Europa-Parlamentet fortæller, at ti plastikprodukter udgør 70 pct. af det affald, som bliver fundet på strande og i havene. Det gælder blandt andet plastikvatpinde, engangsbestik, plastiktallerkener samt rørepinde af plast.

I HORESTA bifalder man initiativer, som kan minimere plast i naturen, men organisationen mener, at man skal passe på med forbud indtil ordentlige erstatninger er parate:

”Alle brancher skal med på vognen og gøre deres for at minimere brugen af plastik. Hoteller og restauranter arbejder allerede med at nedbringe engangsplast både ved arbejdsprocedure og valg af mere bæredygtige produkter. Der er dog stadig et arbejde med at finde ordentlige alternativer, så det ikke forringer gæsternes oplevelse og/eller bringer fødevaresikkerheden i fare”, fortæller Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

Den europæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC har i år lavet en undersøgelse blandt medlemslandene, som viser, at der er merpris for alternative produkter på mellem 10-50 pct. afhængig af varetype. Dette bekræftes af en lille intern undersøgelse foretaget af HORESTA ved en screening af en række produkter, og flere større medlemsvirksomheder vurderer, at en realistisk prisforøgelse ligger på 25-30 pct.

Bæredygtighed lever i det skjulte

Landets indkøbere af events og konferencer har for svært ved at orientere sig i, hvordan venues og konferencecentre reelt arbejder med miljø og bærdygtighed, viser ny undersøgelse.

Sådan sikrer du gode CO2-beregninger

HORESTA inviterer til et webinar den 1. februar om CO2-beregninger, så I er godt klædt på til det øgede fokus på beregningerne i miljøcertificeringer og ESG-rapportering.

Log ind