75 pct. af hotellerne og restauranterne tror på, at de i 2018 vil byde velkommen til flere gæster end i det forgangne år, mens 78 pct. forudser et øget forbrug pr. gæst. Sådan lyder resultaterne i en ny analyse, som HORESTA har lavet. Optimismen er dog beskeden fortæller cheføkonom Jonas Kjær uddyber:

”Der er optimisme at spore blandt virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet, men langt de fleste af vores medlemmer forudser en beskeden vækst på mellem 1 og 5 pct. Branchen har været vidne til høje vækstrater de senere år, og det lader til, at virksomhederne forventer et 2018, som kun ligger lidt over året før,” fortæller Jonas Kjær.

Forventningerne til 2018 skal desuden ses i lyset af, at 65 pct. af erhvervets virksomheder havde vækst i omsætningen i 2017. Væksten var primært drevet af den private efterspørgsel. Næsten halvdelen af branchens virksomheder oplevede omsætningsvækst fra dette segment, mens kun omkring hver tiende havde faldende efterspørgsel fra det private marked.

Gæsternes adfærd

I HORESTAs nye undersøgelse svarer hotel- og restaurantvirksomhederne desuden, at deres gæster efterspørger en højere kvalitet, end de gjorde for et år siden. På tværs af alle virksomheder i undersøgelsen svarer 42 pct., at de individuelle, private gæster køber produkter af en højere kvalitet, hvilket skal sammenholdes med, at blot 2 pct. oplever øget efterspørgsel efter lavere kvalitet.

Både hos bespisnings- og overnatningsvirksomhederne ses det desuden, at alle kundegrupper bestiller kortere tid i forvejen. Det er særligt overnatningsvirksomhederne, som oplever, at gæsterne har forkortet perioden mellem bestilling og ankomst, og den største ændring skal findes hos de individuelle forretningsgæster.

 

Kom til seminar den 25. januar i København:

HOTEL KICK-OFF 2019 - trends & nøgletal

Bliv opdateret på tendenserne i hotelmarkedet og få den seneste viden om gæsternes adfærd, den kommende udvikling i kapaciteten samt forventningerne til de kommende år.

Seminaret er gratis for medlemmer af HORESTA.

Har du fået læst?

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne