Hvordan får vi nedbragt madspildet? Og hvordan får vi de gode råd fra restaurantbranchen spredt ud?

Det var afsættet for et madspildsprojekt, som HORESTA i efteråret har kørt i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø.

Fra HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, lyder det:

”Madspildskampagnen er nået bredt ud, og branchens ansatte er lydhøre, når det er kollegerne, der fortæller og deler deres viden. Det har været fantastisk at se de mange konkrete anbefalinger, som nu bliver delt fra køkken til køkken, og samtidig er mange blevet inspireret til nye tiltag til deres egen forretning. Og i sidste ende handler det jo om sund fornuft og god økonomi, for ingen har glæde af, at mad ryger i skraldespanden”, udtaler Mikal Holt Jensen, og tilføjer, at rådene også bruges hjemme i de danske husstande henover jul, hvor der ofte er stort spild.

Turen går til Lyon

I madspildsprojektet var der sat en tur for to til Lyon og det uofficielle VM for kokke, Bocuse d’Or, på højkant til den virksomhed, der kom med det bedste initiativ i kampen mod spildet.

Vinderne blev Gladsaxe Companyhouse. Se deres madspildsvideo med tilhørende forklaring her. HORESTAs fødevarechef forklarer valget:

”Jeg synes, de alle er herlige indslag og forslag, men rådene fra Companyhouse i Gladsaxe var både konkrete og flot illustreret i deres video. Deres indsats gik på genbrug af brød, som er en varegruppe, hvor der er mange rester. Og der er ingen tvivl om, at deres ”omsyede” brød smager mægtig godt i kikseform”, siger Tine Skriver.

Se alle de gode videoer på madspildsprojektets Facebook-side.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Bliv klogere på det udvidede producentansvar

Vi har erfaret, at mange af vores medlemmer bliver omfattet af producentansvar for emballage. Da der stadig er uklarheder om, hvad det i praksis betyder, kommer her et overblik.

Log ind