Pas på med formuleringen af stillingsannoncen, under samtalen og når der gives afslag Det kan være en rigtig god ide at bruge god tid på at formulere stillingsannoncen, når der skal søges efter en ny medarbejder. En ting er, at virks...
Må man søge efter en medarbejder under 18 år?

Svar:
Ja, hvis ansættelsesforholdet er omfattet af en overenskomst, hvor medarbejderen under 18 år har en særlig lønsats. Dette gælder f.eks. for medhjælpere under 18 år på hovedoverenskomsten mellem HORESTA og 3F.

Må man kræve, at medarbejderen ikke bærer hovedtørklæde?

Svar:
Ja, hvis man, som virksomhed, har en nedskrevet firmapolitik om, at medarbejderne skal fremstå neutrale over for gæsterne. Kravet kan dog kun stilles til de medarbejdere, som har kontakt med gæsterne. Neutraliteten gælder alle forhold, således at der ikke må bæres kors m.v.

Må man spørge en medarbejder til jobsamtalen, om hun er gravid?

Svar:
Ja, som udgangspunkt må man godt spørge, men svaret må ikke tillægges betydning. Lad derfor være med at spørge, da det kan være meget svært at bevise, at svaret ikke har haft betydning for valget.

Kan der stilles krav om, at medarbejderen skal læse, tale og forstå dansk?

Ja, hvis det er nødvendigt for medarbejderens arbejde. Det kan f.eks. være nødvendigt for en receptionist, der har kontakt med gæsterne, men ikke for en rengøringsmedarbejder.

Bliv medlem af HORESTA og få adgang til endnu mere relevant indhold og flere fordele

DOWNLOAD
FOR MEDLEMMER

Bliv medlem af HORESTA og få adgang til endnu mere relevant indhold og flere fordele

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne