Hotelstjernerne

Der findes i dag et stort udbud af hoteller i Danmark, og det kan derfor være svært for potentielle kunder at beslutte sig. Stjerneklassifikationen gør det lettere for gæsterne at få et overblik, når de skal vælge hotel, så de har et grundlag for at træffe et informeret valg. 

Selv om klassifikationen ikke fortæller alt om overnatningsstedet, hvad den heller ikke skal, er den en god vejviser for gæsten.

HORESTA står for den den fælleseuropæiske hotelklassifikation, Hotelstars Union, i Danmark. Klassifikationen sikrer, at de officielle danske hotelstjerner er sammenlignelige med pt. 17 andre europæiske lande – og der er flere nye lande på vej til ordningen. Målet er at skabe ensartede retningslinjer, som er genkendelige for gæsterne på tværs af landegrænser.

Yderligere information om Hotelstars Union findes på www.hotelstars.dk.

The European hotel classification
Are you interested in joining the European hotel classification with common criteria and procedures?

18 European countries have partnered to provide a harmonised hotel classification with common criteria and procedures. The Hotelstars Union enhances the reputation and quality of the hotel industry in the participating countries by creating transparency and security for the guests and thereby encouraging hotel marketing.

You can see the criteria of the Hotelstars Union classification in the downloads box on this page.

The joint hotel classification is a dynamic system. Its criteria and procedures are checked regularly and developed further according to the expectations of the guests.

Konferencestjernerne

Et hotel, der i det daglige operere med møde- og konferencefaciliteter i en kursus- eller kongresbygning, som ikke er en del af hotellet, kan blive konferenceklassificeret, hvis:

  • Konferencefaciliteterne fysik er placeret, så de af gæsten opfattes som en del af hotellet, dvs. på samme eller umiddelbart tilgrænsende matrikelnummer
  • Hotellet og konferencevirksomheden har fælles ledelse, så ansvaret for kriteriernes overholdes er entydigt placeret

Klassifikationsgebyr 2020

Priser er ekskl. moms.

  Ikke-medlemmer* HORESTA-medlemmer
Hotelklassifikation    
Årligt grundgebyr til og med 19 værelser 4.138 DKK 3.102 DKK
Årligt grundgebyr fra og med 20 værelser 6.208 DKK 4.654 DKK
+ Årligt gebyr pr. værelse 28 DKK 20 DKK
      
Konferenceklassifikation    
Årligt grundgebyr for steder med overnatning Fra 5.096 DKK 1.236 DKK
Årligt grundgebyr for steder uden overnatning Fra 5.096 DKK  Fra 3.820 DKK


* Omfatter udelukkende klassifikation og giver ikke adgang til HORESTAs medlemsfordele eller andre medlemsydelser. Virksomheden er ligeledes ikke omfattet af HORESTA Garanti.

Klassifikationsgebyr indeksreguleres og faktureres halvårligt.

Et ekstra klassifikationsskilt koster 1.000 kr. og ekstra diplom koster 300 kr.

Gebyret for konferenceklassifikationen beregnes på baggrund af kapaciteten i det største mødelokale ved skolebords- eller sildebensopsætning.

FAQ

Hvordan bliver min virksomhed klassificeret?

Du kan tilmelde din virksomhed ved at udfylde, underskrive sende nedenstående tilmelding eller ved at kontakte HORESTA.

Tilmelding til konferenceklassifikation (PDF)

Tilmelding til hotelklassifikation (PDF)

Hvilke kriterier er gældende?

For at blive klassificeret skal hotel- og konferencevirksomhederne vurderes ud fra en række kriterier.

Kriterierne for de to klassifikationer kan hentes som som PDF i den blå boks her på siden.

Hvor tit får man kontrolbesøg?

Stjerneklassificerede virksomheder får normalt besøg af konsulenterne fra HORESTA ca. hver 24. måned. Efter besøgene får virksomhederne tilsendt en mail med deres stjerneantal, tilvalgspoint og evt. en liste over mangler.

Vores konsulenter er samtidig rådgivere. De hjælper gerne til med forslag til løsninger, forbedringer og tilpasninger til klassifikationerne. De kan også informere om, hvad virksomhederne skal gøre at få en stjerne mere og hvilke fordele og ulemper, der kan være ved dette.

Hvis du har spørgsmål om klassifikationen eller vil bestille et besøg af en konsulent, så er du mere end velkommen til at kontakte HORESTA.

Hvor kan man se stjernerne?

Stjerneklassificerede danske virksomheder bliver markedsført med stjerner på hotelstars.dk, hotelstars.eu og Danmarks nationale turismeportal, VisitDenmark.dk. Her kan du også søge på hoteller efter deres antal stjerner.  

Derudover får virksomhederne tilsendt et eksklusivt skilt (hotel) eller diplom (konference- og mødesteder) med relevant stjerneantal og årstal.

Hvad er betingelserne?

Virksomheder som ikke er medlem af HORESTA binder sig for en periode på minimum to år og kan opsige hotelklassifikationen jf. gældende regler.

Alle klassificerede virksomheder er omfattet af de til enhver tid gældende generelle vilkår for henholdsvis hotel- og konferenceklassifikationen.

DOWNLOAD
Klassifikationskriterier

 

 

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne