Når en ny ejer overtager en eksisterende virksomheds produktion på samme adresse

Kan den nye ejer da vælge om virksomhedens smiley’er skal videreføres i de tilfælde, hvor ejeren driver virksomheden videre med samme produktion. 

Eksempelvis kan en ejer, som overtager en restaurant, vælge at overtage forretningens smiley’er, forudsat ejeren driver fiskeforretning videre i samme lokaler. 
En ny ejer kan dog ikke overtage restaurantens smiley’er, hvis han vil drive virksomheden videre som en bagerforretning, da der i dette tilfælde vil være tale om en ny virksomhed – nemlig et bageri i stedet for en restaurant 

Ejeren kan også vælge, at virksomhedernes smiley’er skal bortfalde. 


Når en ejer flytter sin virksomhed til en anden adresse, kan ejeren vælge at tage sine smiley’er med eller overtage smiley’erne i den nye virksomhed. 

Eksempelvis kan en restaurant, som flytter sit restaurant til andre lokaler, vælge at tage sine tidligere smiley’er med sig, da der er tale om den samme virksomhed i nye lokaler. 

Ejeren kan dog ikke flytte smiley’erne fra restauranten til nye lokaler, hvis han vælger at drive et bageri, da der her er tale om, at ejeren etablerer en helt ny virksomhed. 


Ændringerne betyder endvidere, at to ejere, som i fællesskab har ejet restaurant X, begge kan tage restaurant X´s smiley’er med sig til nye lokaler, forudsat de begge fortsætter med at drive restaurationsvirksomhed. Derudover kan den nye ejer af restaurant X vælge at overtage restaurant X´s smiley’er, forudsat ejeren driver virksomheden som en restaurant. 

Hvis smiley-historikken overtages eller flyttes ved ejerskifte, skal fødevarekontrollen gennemføre kontrolbesøg indenfor 2 måneder efter ejerskiftet. Dette ejerskiftebesøg vil blive gebyrfinansieret. Hvis ejeren i stedet vælger at lade smiley´erne bortfalde, skal der ikke gennemføres ejerskiftebesøg.

x

Fandt du hvad du søgte – kunne du bruge siden?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne