Her kan du læse om de regler fødevarevirksomheder, der fremstiller eller forarbejder fødevarer, skal overholde. Fødevarelovgivningen er hel central for vilkårene for at producerer mad og måltider i Danmark.
HORESTA arbejder aktivt for en mere fair fødevarekontrol og mindre administrativt bøvl, så de brodne kar sanktioneres uden at skabe mange urimelige afgørelser.
Der er mange regler at holde styr på og HORESTA kender dem alle. På de underliggende sider kan du finde information på en lang nogle af de emner du skal være opmærksom på.
Læs mere om:
- Allergener
- Egenkontrol
- FKM
- Hygiejne
- Kemiske risici
- Kontrol
- Krav til indretning
- Madforgiftning/Klage
- Opstart af virksomhed
- Registreringer
- Skadedyr
- Spisesvampe og vilde planter
- Tilbagetrækning af fødevarer
Som medlem kan du altid kontakte os for hjælp og rådgivning.

Indholdet på denne side er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Indtast din e-mail og dit password for at logge ind.
Ugyldigt login
Har du læst dette?
EU-regel om parasitter i fisk kan udfordre den kulinariske oplevelse
EU-regler for at dræbe eventuelle parasitter i fisk kan forhindre en god kulinarisk oplevelse, mener HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver.
Historisk bygning får nyt liv: Dragsholm Slot Madhus slår dørene op for café, vinbar, gårdbutik og Food Lab
Fra den 24. juni kan lokale og besøgende se frem til endnu en oplevelse på slotsgrunden i Odsherred, når Dragsholm Slot Madhus åbner i den historiske bygning Herskabsstalden.
Folkemødet: HORESTA stiller skarpt på branchens udfordringer
Folkemødet i Allinge er stedet, hvor politiske dagsordener kan diskuteres i andre og mere uformelle rammer. HORESTA deltager igen i år, og organisationen er blandt andet værter for debatter om fødevarekrisen og dansk turismes styrkeposition på bæredygtighed samt erhvervets konkurrencekraft.