Her kan du læse om de regler fødevarevirksomheder, der fremstiller eller forarbejder fødevarer, skal overholde. Fødevarelovgivningen er hel central for vilkårene for at producerer mad og måltider i Danmark.
HORESTA arbejder aktivt for en mere fair fødevarekontrol og mindre administrativt bøvl, så de brodne kar sanktioneres uden at skabe mange urimelige afgørelser.
Der er mange regler at holde styr på og HORESTA kender dem alle. På de underliggende sider kan du finde information på en lang nogle af de emner du skal være opmærksom på.
Læs mere om:
- Allergener
- Egenkontrol
- FKM
- Hygiejne
- Kemiske risici
- Kontrol
- Krav til indretning
- Madforgiftning/Klage
- Opstart af virksomhed
- Registreringer
- Skadedyr
- Spisesvampe og vilde planter
- Tilbagetrækning af fødevarer
Som medlem kan du altid kontakte os for hjælp og rådgivning.

Indholdet på denne side er kun synligt for medlemmer af HORESTA. Vores eksperter rådgiver vores medlemmer inden for hoteller, restauranter og turismevirksomheder om alt fra jura og fødevarer til miljø, økonomi & politik. Hvis du vil have glæde af vores viden, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.
Indtast din e-mail og dit password for at logge ind.
Ugyldigt login
Har du læst dette?
Nye tal: Erhvervslivets udgifter fortsætter med at vokse
Regningerne fortsætter med at vokse. Det viser nye tal i det såkaldte ”Producent- og importprisindeks for varer” fra Danmarks Statistik. Indekset viser udviklingen i priserne på de varer, som handles i første omsætningsled mellem virksomheder. Det er således ikke forbrugerpriserne, men giver en indikator for retningen, da virksomhedernes produktionsomkostninger stiger.
Prisen på oksekød rammer det højeste niveau nogensinde
Markedet for oksekød er rødglødende, og priserne stiger i denne uge til det i særklasse højeste niveau nogensinde. Markedslederen Danish Crown har netop hævet afregningsprisen til landmændene med yderligere 75 øre pr. kilo, og i runde tal er priserne dermed steget 50 pct. på et år, skriver Finans.dk.
Halkær Kro hjælper producent: Frikadeller får det første skud innovation
Halkær Kro og Madkulturhus i Nordjylland har en ambitiøs plan, som de stædigt forfølger. De vil have flere bønder, kokke og virksomheder i Danmark til at bruge hinandens kompetencer og produkter til at forvandle spild fra vores fødevareproduktion til nye produkter af høj kvalitet til folket, lyder det i en pressemeddelelse.