De danske landegrænser er lukkede. De udenlandske turister kommer ikke. Selv når grænserne igen åbner, vil rejselysten være begrænset. Det betyder, at vi mangler de udenlandske turisters forventede forbrug for det kommende halve år på over kr. 38 mia. Også danskernes eget forbrug på hoteller, vandrehjem, restauranter, kongrescentre, caféer, barer, oplevelsessteder osv. har nu gennem flere måneder manglet. Der er brug for at gø-re en indsats netop i turisme- og oplevelseserhvervet, hvor der er den største risiko for danske virksomheder og arbejdspladser, som har været lukket gennem lang tid. En indsats her vil have en afsmittende effekt på hele værdikæden.

Der er samtidig brug for, at den danske økonomi og danskernes forbrug kickstartes. Dette kan ske gennem et målrettet og erhvervsspecifikt fradrag, der skal sikre, at danskerne bidrager til at få sat gang i den danske økonomi og sikre, at de danske turisme- og oplevelsesvirksomheder kommer i gang igen.

Der skal derfor indføres et skattefradrag for resten af 2020 og 2021 efter samme model som håndværkerfradraget, der holdt hånden under danske håndværksvirksomheder efter finanskrisen. Håndværker- og servicefradraget er i dag på kr. 18.700 per person.

 

HORESTA foreslår

  • At der indføres et fradrag for 2020 og 2021 på kr. 18.700 per person for ydelser købt inden for turisme -og oplevelsesøkonomien i Danmark, herunder restauranter, caféer, natteliv, campingpladser, vandrehjem, hoteller, attraktioner, forlystelsesparker, teatre, koncertsteder m.v. Der skal være oplevelser/ ydelser købt af en virksomhed, med en minimumsgrænse på kr. 300 og et krav om digital betaling. SKAT skal lige som håndværker-/ servicefradraget gennemføre stikprøvekontrol.

 

GÅ TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Momskort og
Turismens betydning for Danmark

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne