Udlejning af private boliger skaber ulige konkurrence for et professionelt overnatningserhverv i knæ. Der kan udlejes i op til 70 dage. Og nogle kommuner har udnyttet deres mulighed for at hæve loftet til hele 100 dage, hvor borgere kan udleje deres hjem. Der er registrerings- eller indberetningspligt, og der er ingen mulighed for kontrol med udlejningen. Mange steder foregår der egentlig erhvervsmæssig udlejning af ejendomme både i form af ulovlige lejlighedshoteller og uhæmmet udlejning i beboelsesopgange. Og omfanget er markant. I København er loftet ikke hævet til 100 dage, men alligevel udgjorde udlejningen af private boliger 1/5 af al overnatning i København inden Corona-krisen. Det underminerer hoteller, kroer og vandrehjem - og de arbejdspladser, som de skaber.

HORESTA foreslår

  • At bundfradraget på 24.000 for udlejning af privat bolig fjernes. Det er i forvejen lukrativt kun at skulle beskattes af 60 pct. af indtægten.

  • At antal dage, det er tilladt at udleje sin private bolig, sænkes til maksimalt 35 dage svarende til 5 ugers ferie.

  • At loftet på udlejning gælder både hele boligen og værelser i boligen.

  • At der indføres en pligt for private udlejere til at lade sig registrere og indberette oplysninger om antal udlejningsdage og indtægt.    GÅ TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Momskort og
Turismens betydning for Danmark

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne