Turismeerhvervet er meget konjunkturafhængigt, og det vil tage flere år før omsætningen er tilbage på samme niveau som før Corona-krisen. Hverken under begivenhederne under 9-11 eller i forbindelse med finanskrisen, har konsekvensen været så markant, at det har ført til egentlig nedlukning af hoteller, restauranter, teatre, kasinoer, barer osv. Effekten af corona-situationen er uden sidestykke og langt værre end de tidligere kriser til sammen.

Efter finanskrisen tog det restauranterne 2 år at nå samme omsætning som før krisen og for hoteller, kroer, vandrehjem, konferencesteder m.v. tog det 4 år at nå samme omsætningsniveau.

Erhvervet står nu uden omsætning i flere måneder og fremadrettet med en væsentlig reduktion i omsætningen i flere år. Turisme- og oplevelseserhvervet må forvente, at hele 2020 og 2021 vil være en kamp for at skabe omsætning og med et forventet underskud.

HORESTA foreslår

  • At virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet fritages for betaling af afgifter som energiafgifter og ejendomsskatter i 2020 og 2021.

 

GÅ TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Momskort og
Turismens betydning for Danmark

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne