ErhvervHelp.jpg

HJÆLPEPAKKER OG -ORDNINGER

Regeringen har gennemført en række hjælpepakker. Find oversigten over de gældende kompensationsordninger mv., som er relevante for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Se alle hjælpepakkerne

PeopleW8.jpg

Håndtering af personale

Få overblik over de regler der gælder for hjemsendelse, løn i forbindelse med hjemsendelse, trepartsaftale, HORESTA/3F-afale, håndtering af syge medarbejdere mv.

Få information om personalejura

 

barrestaurant9.gif

Støtteordninger ifm. COVID 19

Som følge af de økonomiske konsekvenser af COVID 19, har vi har samlet en række støtteordninger, som kan hjælpe med omstilling og tilpasning af din virksomhed.

Læs mere om støtteordningerne

Event1.gif

FORSAMLINGSFORBUD

Forsamlingsforbuddet som følge af COVID-19 er fra den 6. januar 2021 og foreløbigt frem til den 5. april 2021 på 5 personer. Forsamlingsforbuddet gælder også for private fester og arrangementer (kurser, møder og konferencer mv.), som afholdes på hoteller og restauranter mv.

Yderligere information om forsamlingsforbud

Restaurant4.gif (1)

GENOPRETNINGSPAKKE

Folketinget har vedtaget en række hjælpepakker, som skal holde hånden under erhvervslivet her og nu. HORESTA har kæmpet en række tiltag igennem, men der er brug for endnu mere. HORESTA foreslår på den baggrund en række tiltag for dansk turisme- og oplevelsesindustri.

Læs mere om HORESTAs forslag til en genopretningspakke

christiansborg.gif

MOMSLÅN OG STATSGARANTI AF LÅN

Folketinget har den 30. april 2020 vedtaget et lovforslag om momslån til SMV'er. 

Der er desuden etableret en garantiordning, som giver virksomheder mulighed for at få en statsgaranti på 70 pct. af bankernes nye udlån til at dække omsætningstab som følge af coronavirus/covid-19.

Se muligheder for statsgaranti

Restaurant28.jpg

HVAD SKER DER MED HUSLEJEN?

HORESTA har udarbejdet et notat om, hvorvidt der er bestemmelser i erhvervslejeloven, som kan give støtte til påstand om lejenedsættelse.

Derudover har HORESTA udarbejdet et brevudkast, som kan anvendes til at kontakte udlejer med henblik på huslejenedsættelse.

Begge dele kan hentes på denne side (kun for medlemmer)

vask.gif

Forebyggelse og sygdomshåndtering

Se vores råd til, hvordan man sikrer hygiejnen, sikrer forebyggelse og håndterer tilfælde af sygdom. Vi anbefaler desuden, at I løbende holder jer orienteret på Coronasmitte.dk

Se vores råd her

Waiter-440x306.gif

ARBEJDSFORDELING

Der er den 31. august 2020 indgået en trepartsaftale om en midlertidig arbejdsfordelingsordning. Loven er vedtaget den 10. september 2020, og trådte i kraft den 14. september 2020. Ordningen kan iværksættes fra den 14. september 2020.

Find svar om arbejdsfordeling

PeopleW6.jpg

Afbestillingsregler

Den aktuelle corona-krise har medført et stort antal afbestillinger. Men hvilke regler gælder, når gæsten annullerer bookingerne?

Se vilkår for afbestilling

Covid19_vaccine.jpg

Coronapas

I forbindelse med genåbningen af serveringsstederne og mulighederne for igen at holde møder, kurser og konferencer er der fastsat krav om, at for at få adgang til serveringslokaler og møde- og konferencelokaler mv., så skal gæsterne fremvise et såkaldt coronapas. Der gælder også krav om coronapas ved adgang til en række kulturelle begivenheder som koncerter, teaterforestillinger mv. 

Læs om fremvisning af coronapas og fritagelse herfor

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne