Vinder af Maria-prisen 2019

Guldsmeden Hotels vinder Maria-prisen 2019 for deres arbejde med bæredygtighed i erhvervet og virksomhedens bidrag til branding af Danmark som grøn destination.

Det blev parret bag hotelkæden Guldsmeden Hotels, Sandra og Marc Weinert, der i år blev hædret med MARIA-prisen.

”Guldsmeden Hotels er bygget på sunde værdier, og MARIA-prisen er også en anerkendelse af det store arbejde, som Guldsmeden Hotels gør for at sprede de bæredygtige initiativer til både kolleger og konkurrenter i erhvervet. For som de siger, er der intet bæredygtigt i at holde på de gode ideer. Og med hoteller på Bali og Island samt Norge, Tyskland og Frankrig er virksomheden i den grad med til at ’brande’ dansk turisme og erhvervets ansvarlige drift uden for landets grænser”, fortæller Jens Zimmer Christensen, formand i HORESTA.

Sandra Weinert fra Guldsmeden Hotels fik overrakt Maria-statuetten af HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

Guldsmeden Hotels har blandt andet lanceret den internationale bookingportal ILoveEcoHotels.com, hvor kommissionerne ikke går til bookinggiganter som Booking.com og Expedia, men omsætningen i stedet bliver hos virksomhederne, mens en andel også går til velgørende formål.

Virksomheden er også den eneste hotelkæde med det økologisk guldmærke, og Guldsmeden Hotels holder sig heller ikke tilbage, hvad angår ny teknologi. Som første hotelkæde i hele verden har de installeret et nyt brusesystem på hotelværelserne, som er udviklet til rumfartsorganisationen NASA til Mars-missionen, der sparer over 90 pct. af vandet på gæsternes bade.

Herudover arbejder kæden med konkurrencer mellem virksomhedens hoteller for at nedbringe madspild, hvor gæsterne inkluderes og belønnes. Guldsmeden Hotels er også ved at skifte leverandør af puder og dyner til en kameluldsproducent på grund af dyrevelfærd, og så bruger de certificeret træ i deres nye hotelprojekter.

 

Vinder af Maria-prisen 2018

Per Cilliborg Schmidt, stifteren af Cruise Copenhagen Network, blev tildelt HORESTAs markedsføringspris, MARIA-prisen, i 2018. Per Cilliborg Schmidt kunne desværre ikke selv være til stede for at modtage prisen, da han – selvfølgelig, fristes man til at sige – var på krydstogt. Derfor var det den nuværende direktør for Cruise Copenhagen Network, Claus Bødker, som modtog statuetten.

Maria prisen 2018

Vinder af Maria-prisen 2017

 Peer H. Kristensen, adm. direktør i VisitAarhus blev overakt Maria prisen i 2017.

Vinder af Maria-prisen 2016

Henning Arp-Hansen, bestyrelsesformand i hotelkæden Arp-Hansen Hotel Group fik overakt Maria prisen i 2016.

Vinder af Maria-prisen 2015

Susanne Bier, som er en dansk Oscar-belønnet filminstruktør fik overakt Maria prisen i 2015.

Vinder af Maria-prisen 2014

Rene Redzepi, som er daglig køkkenchef og medejer i restauranten Noma, vandt Maria prisen i 2014.

Vinder af Maria-prisen 2013

Arne Bang Mikkelsen, som var adm. direktør for bl.a. Bella Center A/S, fik overakt Maria prisen i 2013.

Vinder af Maria-prisen 2012

Rasmus Kofoed, Stjerne kokken fra Michelin-restauranten Geranium, fik overakt Maria prisen i 2012.

Mød kunstneren bag
Maria prisen

Den smukke bronzeskulptur er designet af Liné Ringtved Thordarson.

Besøg hendes hjemmeside