Horesta

 

Tilbagetrækning af fødevarer

I følge EUs fødevareforordning, skal fødevarer trækkes tilbage fra markedet, hvis der er grund til at antage, at varerne ikke overholder kravene til fødevaresikkerhed.

Det betyder, at restauranter aktivt skal sørge for at trække varer tilbage, hvis der kan være mistanke til dem. Det kan ske ved, at virksomheden får en henvendelse fra sin leverandør om, at nogle fødevarer skal trækkes tilbage.

En tilbagetrækning kræver, at man straks meddeler kunder/aftager ved mail e.l., at varen skal sendes retur eller kasserers, og at kunden skal meddele dette videre til næste led i kæden, hvis varen er solgt videre. Alt kommunikation med leverandører og aftager skal kunne dokumenteres overfor fødevarekontrollen.   

Egenkontrol ved tilbagetrækning af fødevarer.

Fødevarestyrelsens vejledning.

 

For yderligere information kontakt:

Tine Skriver

Fødevarechef,
Fødevarer
Tlf.: + 45 35 24 80 80tsk@horesta.dk

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >