Horesta

 

Hygiejneuddannelse

Personer, der laver mad til andre i et køkken i en fødevarevirksomhed, skal have et basalt kendskab til hygiejne. Det er virksomhedens ansvar at instruere, personalet i fødevaresikkerheden i virksomheden forbindelse med håndteringen af fødevarerne.

Med virkning fra 1. november 2014 har Fødevarestyrelsen ophævet den bekendtgørelse, der indeholder krav om, at langt hovedparten af personer, der behandler fødevarer i virksomheder, skal gennemføre arbejdsmarkedsuddannelserne i almen fødevarehygiejne.

Det medfører, at der efter den 31.3. 2015:

• Ikke længere kan opnås certifikat på AMU i almen fødevarehygiejne.
• Ikke længere er tilknyttet en prøve på AMU i almen fødevarehygiejne.

• Kursister skal være ansat hos den samme arbejdsgiver i mindst 14 dage forud for kursusstart for at have  mulighed for VEU-godtgørelse til AMU i almen fødevarehygiejne.

Det vil stadig være muligt – og anbefalelsesværdigt – at give medarbejdere et kursus i almen fødevarehygiejne, for at opnå dokumentation for medarbejderes kompetence.

AMU i almen fødevarehygiejne er kursusnumre :

• 45818 Almen fødevarehygiejne
• 45902 Almen fødevarehygiejne for F/I 

 

For yderligere information kontakt:

Tine Skriver

Fødevarechef,
Fødevarer
Tlf.: + 45 35 24 80 80tsk@horesta.dk

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >