Horesta

 

kok

Egenkontrol

Egenkontrol og hygiejne er centrale elementer ved tilvirkning af fødevarer. Alle virksomheder, som tilbereder og serverer fødevarer, skal udarbejde et egenkontrolprogram.

Fordelen ved at indføre egenkontrol er, at virksomheden minimerer typiske fejl og bevidst arbejder hen mod et fødevaresikkert produkt.

Dette betyder at tilliden til produktet øges, og virksomheden kan forvente større overskud på grund af reduktion af omkostninger ved fejlproduktion og kassering. Desuden kan virksomheden dokumentere over for myndigheder, kunder og andre, at fremstillingen af fødevarer lever op til fødevarelovgivningen.

HORESTAs Branchekode
HORESTA har udarbejdet et eksempel på, hvordan et egenkontrolprogram for et restaurantkøkken kan se ud. Dette er en del af HORESTAs branchekode. Et egenkontrolprogram kan følge Branchekoden for Hotel- og Restauranterhvervet.

Branchekoden er en vejledning i udarbejdelse af egenkontrolprogram og hvilke regler, som skal overholdes i forbindelse med egenkontrol. Branchekoden koster kr. 849,- kroner ekskl. moms for HORESTAs medlemmer og 1295 kr. ekskl. moms for ikke-medlemmer.

Branchekoden kan bestilles her.

Elektronisk Branchekode
HORESTA elektroniske branchekode er vores kendte egenkontrolprogram ’Branchekoden’ der udbydes via Komply/E-smileys elektroniske program. Branchekoden løber som et abonnement, og opdateres løbende, helt automatisk, på din computer.

Systemet erstatter mapper og papirkalender fuldstændigt og gør det endnu nemmere at udføre kontrollen. Den elektroniske form gør det nemlig muligt at modtage påmindelser, når det er tid til nye kontroller. På den måde er det nemt og enkelt at overskue alle kontrolpunkterne i egenkontrollen. 

Komply/E-smiley leverer HORESTAs Elektroniske branchekode og sørger for at programmet bliver opsat og klar til brug.

Det løbende abonnement koster 179,-/måned for medlemmer og 249,-/måned for ikke-medlemmer.

Den elektroniske branchekode kan bestilles i HORESTAs webshop.

Læs mere 

 

For yderligere information kontakt:

Tine Skriver

Fødevarechef,
Fødevarer
Tlf.: + 45 35 24 80 80tsk@horesta.dk

medarbejder_HORESTA
login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >