Horesta

 

Konkurrencer

Konkurrencer

De seneste ti-femten år er dansk gastronomi gået fra at være den anonyme dreng i klassen til at rykke frem i forreste række.

Gennem et kæmpe kreativt instinkt, en stor nysgerrighed og ikke mindst hårdt, hårdt arbejde er det lykkes en lang række talentfulde danske kokke for alvor at placere dansk gastronomi på verdenskortet.

Således er København i dag den by i norden, der har flest restauranter med Michelin-stjerner. I seneste udgave af Michelin guiden (2015) blev København nemlig tildelt hele 21 af slagsen fordelt på 18 restauranter. Ligesom for at understrege det gastronomiske verdensfokus som København er i disse år, er Restaurant Noma flere gange blevet kåret til intet mindre end verdens bedste restaurant og som prikken over i'et, kan Danmark også bryste sig af at Rasmus Kofoed blev kåret til Verdens Bedste Kok i 2011.


Den danske gastronomis succes har ikke blot betydet stjernedrys og internationale topplaceringer, men også sat gastronomi centralt på dagsordenen i medierne og blandt beslutningstagere.

I HORESTA er vi stolte af det arbejde, som de danske topkokke og restauratører gør for at drive dansk gastronomi frem. Derfor arbejder vi hele tiden for, at gastronomien får de nødvendige rammer og den fortjente opmærksomhed, der gør, at vi i Danmark kan fastholde og videreudvikle den succeshistorie vi er i gang med at skrive lige nu.

I arbejdet med at styrke dansk gastronomi er HORESTA bl.a. hovedarrangør af det årlige DM for professionelle kokke og tjener, Årets Kok og Årets Tjener, samt Elevkonkurrencerne for tjenere, kokke, catere og smørrebrødsjomfruer, hvor vinderne kvalificerer til de Nordiske Mesterskaber  -  elevkonkurrencer, der er med til at skærpe de unge talenters interesse for højgastronomi.

Derudover har HORESTA medvirket til at stifte Team Gastronomi Danmark og har plads i den styregruppe, der skal tegne linjerne for det kommende MadExperimentarium.

 

login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >