Horesta

 

Nyheder

HORESTA støtter øget skattekontrol

20. jan 2012

HORESTA bakker op om regeringens bebudede klapjagt på virksomheder, der snyder i skat.

Hotel- og restauranterhvervet er ifølge tal fra SKAT en af de brancher, hvor der er mest sjusk og snyd i skatteberegningerne.

- Det er et problem i visse dele af branchen, som vi gennem mange år har samarbejdet med myndighederne om at få gjort noget ved. Når en lille kreds af brodne kar bevidst snyder, ødelægger det den sunde konkurrence for alle de virksomheder, som overholder reglerne, ligesom det skader branchens omdømme, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Hun understreger, at SKATs forstærkede kontrolindsats bør målrettes de virksomheder, hvor man erfaringsmæssigt ved, at risikoen for snyd er størst. Ifølge tallene fra SKAT begår 42 procent af virksomhederne sjuskefejl, mens hver tiende snyder bevidst.

- SKATs tal viser meget tydeligt, at der er mange fejl i skatteberegningerne, men at de fleste er opstået ved sjusk og mangel på viden. Derfor er det vigtigt, at SKAT retter kontrolindsatsen mod de brodne kar, og samtidig forstærker rådgivnings- og vejledningsindsatsen over for virksomheder, som bare har svært ved at lave en korrekt opgørelse, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA frygter imidlertid, at SKAT får svært ved at finde ressourcer til at forstærke både kontrolindsatsen og vejledningsarbejdet. Samtidig med at skatteminister Thor Möger Pedersen har varslet øget kontrol, har regeringen nemlig besluttet at nedlægge 800 stillinger i SKAT.

Tallene viser, at behovet for vejledning er endnu større end behovet for kontrol. Skærer man ned på ressourcerne til rådgivning og vejledning, kan det nemt komme til at bide sig selv i halen. Hvis SKAT får mindre tid til at rådgive, vil virksomhederne begå flere fejl. Derfor bør regeringen nøje overveje, om skatteområdet er det rigtige sted at spare, siger Katia K. Østergaard.

 

For yderligere information kontakt:

Henrik Messmer

Kommunikationschef,
Kommunikation
Tlf.: +45 35 24 80 80
Mobil: +45 40 98 41 86messmer@horesta.dk

medarbejder_HORESTA

Kommentarer

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Danske spisesteder er styrket30-03-2015Flere krydstogter til Skagen30-03-2015Turister kan spare penge med Copenhagen Card30-03-2015Tøj fra McDonald's30-03-2015Feriecentre satser på hele familien30-03-2015Urimelige vilkår i tiltrædelses-overenskomster30-03-2015Aalborg vinder 13 store KL konferencer27-03-2015Postterminal i København skal ombygges til hotel 27-03-2015