Horesta

 

Nyheder

Praktikpladserne er der – men eleverne mangler

13. apr 2018

Hvis man gerne vil være kok eller gourmetslagter, så er det ikke noget problem. På AARHUS TECH er der i øjeblikket registreret 25 ledige praktikpladser til kokke og 5 ledige pladser på slagterområdet, og virksomhederne vil gerne ansætte nye elever her og nu.

”Jeg er i daglig kontakt med både restauranter og slagterbutikker, som mangler kvalificerede ansøgere til praktikpladser, og de vil byde en ny elev meget velkommen. Den rette M/K vil faktisk kunne begynde i en mesterlæreplads allerede i morgen,” fortæller Jimmi Ludvigsen, konsulent på AARHUS TECH.

At det kniber gevaldigt med at rekruttere nye elever til blandt andet kokkefaget, bekræfter Claus Slott, som er direktør på Hotel Skanderborghus:

”Vi har måske været lidt forvænt i restaurationsbranchen, for tidligere har vi ikke haft problemer med at tiltrække nye elever, men den situation er helt ændret nu. Vi har normalt tre kokkeelever, men i øjeblikket har vi kun to, fordi vi ikke har kunnet besætte den sidste elevplads. Hvis vi fik den rette ansøger, så kunne hun eller han begynde i morgen i mesterlære."

 

 

Kommentarer