Horesta

 

Nyheder

Hotelbranchen advarer mod unfair fradragsfest for Airbnb

10. nov 2017

Der er lagt op til en urimelig fradragsfest for boligudlejere via Airbnb, hvis regeringen får vedtaget sin strategi for deleøkonomi i Danmark. Kritikken kommer fra HORESTA, der mener, at den beskedne beskatning, som er en del af udspillet, vil skævvride konkurrencen.

”Langt hovedparten af Airbnb udlejerne vil slet ikke nå det nye skatteloft. Hvis indtægten er på 80.000 kr. på et år, skal der kun betales ca. 13.000 kr. i skat. Det svarer til en skatteprocent på 17 pct. Et hotel skal både betale skat, moms og leve op til en lang række omkostningskrævende regler til eksempelvis brandberedskab og fødevaresikkerhed,” siger HORESTAs adm. direktør Katia Østergaard.

Hos Munkebjerg Gruppen, der driver tre hoteller i Vejle og Horsens med i alt 450 værelser, har man mærket en skærpet konkurrence fra Airbnb, og det presser priserne.

”I det seneste år er Airbnb vokset eksplosivt, og alene i Vejle området er der nu op mod 300 værelser eller boliger til leje. Det svarer til antallet af værelser på vores to hoteller. Konsekvensen er, at prisudviklingen på vores værelser har været flad eller vigende,” siger René Sørensen, adm. direktør i Munkebjerg Gruppen.

Læs hele historien her.

 

Kommentarer