Horesta

 

Nyheder

Vækst i anmeldelser af befamling i nattelivet

10. aug 2017

Sexistiske bemærkninger og et klap bag i er, hvad mange kvinder oplever, når de tager en tur på diskoteket. Hos politiet er der sket en stigning i antallet af anmeldelser om befølinger og sexisme både i hverdagen og i nattelivet. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at antallet af anmeldelser om befølinger i Region Sjælland er steget med 92 procent fra 2015 til 2016.

Lars Børsting er formand for HORESTA Natteliv. Han mener, diskotekerne allerede har en kontrolfunktion, som varetager denne form for situationer og understreger, at det ikke er noget, de særlig ofte støder på.

”Det er ikke noget, jeg har indtryk af er særlig udbredt. Det er meget sjældent, at vi støder på det i vores forretninger. Når vi endelig støder på det, er det min klare opfattelse, at det bliver håndteret meget professionelt af vores kontrolfolk,” siger Lars Børsting, og fortsætter:

”Hvis nogen føler sig forulempet af en anden, om det så er befamling eller via dialog, så tager vi fat i episoden, hvis vi får kendskab til den samme aften. Vi tager dialogen med dem, som har været indblandet i den. Hvis det så viser sig, at der er en, som ikke kan finde ud af, hvad man må og kan sige og gøre, så bortviser vi vedkommende.”

 

Kommentarer