Horesta

 

Nyheder

Udlejere kan score kassen på Airbnb

17. jul 2017

Stadig flere gør det til en regulær forretning at leje ud på Airbnb. Men den systematiske korttidsleje er ved at komme ud af kontrol, advarer flere.

Airbnb er vokset eksponentielt i Danmark, siden udlejningsportalen gjorde sit indtog i 2009. På godt et år er antallet af overnatninger i Danmark steget fra 1,7 millioner i 2015 til næsten 3 millioner i 2016. En stigning på langt over 70 procent, viser tal fra HORESTA.

Katia K. Østergaard, administrerende direktør i hotellernes brancheorganisation, HORESTA, siger, at HORESTA i årevis har påpeget, at der er behov for at trække en streg i sandet og regulere området, inden udviklingen kommer helt ud af kontrol.

”Det er helt uforståeligt, at vi i Danmark kan tillade så stor en professionel økonomi at køre, som politikerne lukker øjnene for”, siger hun.

Ifølge Politikens undersøgelse tjener 1.761 værter mere end 24.000 kroner om året på at leje ud via Airbnb, hvilket omtrent er grænsen for, hvad man må tjene skattefrit, alt efter hvilken slags bolig man udlejer.


 

Kommentarer