Horesta

 

Nyheder

Airbnb gør flere københavnere til bolighajer

17. jul 2017

Flere og flere udlejer nu systematisk deres bolig via Airbnb, viser en ny undersøgelse, Politiken har fået foretaget.

Lige nu er der 19.080 københavnere, som lejer en bolig ud via Airbnb, og heraf udlejer knap 1.800 mere end en bolig eller et værelse ud, viser undersøgelsen. Værter med mere end en udlejning tegner sig for 12,6 procent af det samlede antal udlejninger i København. Der er altså en ganske stor andel, for hvem Airbnb er blevet en regulær forretning. En Airbnbbolig var desuden i gennemsnit tilgængelig for udlejning 88 dage sidste år - altså noget mere end de 3 uger, de fleste har sommerferie.

I undersøgelsen er der eksempler på værter, der har op til 30 annoncer på Airbnb, og værter, der udlejer flere lejligheder i samme opgang eller udlejer hele opgange. Politiken har også fundet frem til flere udlejere, som ifølge Politikens beregninger har tjent over 1 million kroner ved udlejning. Politiken har talt med flere af de pågældende udlejere, som ikke ønsker at stille op til interview.

Undersøgelsen er med til at tegne billedet af en organiseret udlejningsøkonomi, som ingen rigtig kender omfanget af.

Katia K. Østergaard, administrerende direktør i hotellernes brancheorganisation, HORESTA, er »desværre ikke overrasket« over tallene.

”Der er tale om professionelle udlejere, som har adskillige udlejninger gennem Airbnb. Det er altså ikke bare et værelse, man stiller til rådighed i en uge, mens man er på ferie, men dybt organiseret”, siger Katia K. Østergaard.


 

Kommentarer