Horesta

 

Nyheder

Skatteminister til HORESTA: ”Afgifter skal ikke spænde ben”

20. mar 2017

Jeg blev så glad, da jeg (onsdag 15.3.) åbnede NORDJYSKE på min iPad. I et interessant debatindlæg gjorde HORESTAs formand i Nordjylland, Lars Mouritzen, det klart, at turister fra nær og fjern strømmer til Nordjylland. Sådan starter skatteminister Karsten Lauritzen er debatindlæg som opfølgning på HORESTAs fokus på ligestilling af erhvervets energiafgifter.

”I indlægget nævner Lars Mouritzen også, at turistbranchen bør lettes for energiafgifter, som ifølge HORESTA hæmmer branchen og spænder ben for nye arbejdspladser - blandt andet i Nordjylland. HORESTA-formanden fremhæver også et ønske om mere lige konkurrencevilkår med konkurrenterne i nabolandene Sverige og Tyskland,” skriver Karsten Lauritzen, og fortsætter:

”Lige nu har vi gang i et gennemgribende analysearbejde, der skal afklare, hvordan energiafgifter og energitilskud er skruet sammen i dag, og om de på nogle stræk er usammenhængende - og måske endda modarbejder nogle af de mål, Folketinget har sat. Men jeg kan allerede nu sige, at naturligvis altid vil have fokus på de afgifter, som hæmmer vækst og beskæftigelse. Det gælder også de energiafgifter, der berører hotel- og restaurationsbranchen,” lyder det fra landets skatteminister.

 

Kommentarer