Horesta

 

Nyheder

Hotelkæde rejser sig fra støvet

26. apr 2012

Arp-Hansen Holding A/S kom ud af 2011 med en omsætning på 672 mio. kr. mod 509 mio. kr. året før. Årets resultat efter skat lød på 22 mio. kr. mod 6 mio. kr. i 2010. Alligevel lader man champagnen forblive på køl.

- Når man ser på vores egenkapital, der ligger på omkring 880 mio. kr., er det selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Men taget den generelle markedssituation i betragtning, har vi det ok med det endelige resultat, siger Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group.

Antallet af hoteller i Danmark er steget markant de senere år. Tal fra hotellernes og restauranternes brancheforening Horesta viser, at der er kommet 2900 flere værelser på landsplan, heraf 1600 i København. Samtidig er prisniveauet ifølge Hotels.coms prisindeks faldet med 17 pct. Det gør det svært at drive en lønsom forretning, forklarer formanden for Horesta, Jens Zimmer Christensen.

- 2011 bød på flere overnatninger end nogensinde. Men kapaciteten er samtidig blevet forøget på landsplan og i særdeleshed i København. Så det er langt fra en lige så god forretning at drive hoteller i dag, som det var for 5-7 år siden, siger han.

 

Kommentarer